Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy boczek

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
ziele angielskie 4 szt
pieprz ziarnisty 10 szt
majeranek 1 łyżeczka
olej 3 łyżki
sok z cytryny 1/2 szt
Marynata do mięs klasyczna Prymat 1/2 szt
boczek 800 g

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy boczek

Do garnka wlewamy ok. 2,5l wody, wrzucamy wszystkie przyprawy i gotujemy ok. 5 min. Następnie studzimy i wkładamy boczek, zostawiamy go w zalewie na ok. 24 godz.Marynatę mieszamy z sokiem z cytryny i olejem. Nacieramy boczek i pieczemy ok. 1 godz w temp. 180st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kulinarna Ja 16.01.2014 21:30
pyszny do kanapek :)
JOANNA16 14.01.2014 16:32
mniam mniam, pychota)))
dodi 14.01.2014 14:34
pyszny boczuś
Megg 14.01.2014 13:38
wyśmienity boczuś :-)
Barbara777 13.01.2014 15:21
nie ma to jak swojski boczuś;)
eMMe 13.01.2014 14:55
Super i wiadomo co się je:)
lara 13.01.2014 14:26
wspaniała wędlina
Magula 13.01.2014 13:05
Smaczności prezentujesz
krystyna330 13.01.2014 11:18
ale pychotka mniam
dada 13.01.2014 10:58
mniam mniam :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak