domowy biszkopt

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 sztuka
  • cukier

    1 szklanka
  • mąka ziemniaczana

    1/4 szklanka
  • mąka wrocławska

    3/4 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białko ubić z cukrem na sztywną pianę, następnie dodać 4 żółtka, wymieszać łyżką, wsypać mąkę, wymieszać nastepnie wlać do formy i piec aż sie ładnie zarumieni

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 05.02.2011 11:10
po co kupować jak można własny zrobić
marzencia2007 29.09.2010 15:59
przydatny przepis :)
pipi765 22.09.2010 12:34
pyszny ale czasem mi wychodzi zbyt kruchy
pauluna 22.06.2010 10:35
taki najlepszy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat