Domowy bigos

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusty białej słodkiej

    1 kg
  • kapusty kiszonej

    0,5 kg
  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    1 sztuka
  • por

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • boczku

    0,5 kg
  • kiełbasy

    0,5 kg
  • koncentrat pomidorowy

    1 puszka
  • sól

    1 łyżeczka
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • surowe ziemniaki

    2 sztuki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 sztuka
  • kilka ziarenek pieprzu świeżo

  • mąki pszennej

    1 łyżka
  • smalec

    2 łyzki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną płuczemy a następnie gotujemy około 30min. Białą kapustę szatkujemy i dodajemy do gotującej się kapusty kiszonej wraz z boczkiem. Następnie warzywa ścieramy na tarce warzywnej również dodajemy do kapusty. Do tego wrzucamy listek laurowy pieprz zmielony, sól, tymianek ,majeranek, koncentrat pomidorowy oraz paprykę słodką. Gotujemy do miękkości kapusty .Cebulę kroimy w krążki a kiełbasę w kosteczkę i smażymy na roztopionym smalcu, Oprószamy lekko mąką. podsmażamy i dodajemy do kapusty. Surowe ziemniaki tarkujemy na tarce i wrzucamy do bigosu .Wszystko dokładnie wymieszać , chwilę podgotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
AURELKA 01.12.2012 12:39
wczoraj gotowałam , pycha
Barbara/zuza22_85 22.09.2012 20:52
smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat