Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy barszcz biały

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywaru z kości 500 gram
ziemniaków 250 gram
mąki 5 gram
śmietany 50 gram
żuru 70 gram
Dodatkowo dowolne przyprawy do
kiełbasy regionalnej 1 pętel

Przepis i sposób przygotowania na: domowy barszcz biały

Z poprzedniego dnia został mi rosół więc go doprowadziłam do wrzenia. Wrzuciłam obrane, umyte i pokrojone w drobną kostkę ziemniaki, dodałam przyprawy. Gotowałam do miękkości.Pod koniec gotowania wlałam żur z butelki oraz śmietanę zahartowaną z mąką pszenną. Na miseczkę wkroiłam do smaku kiełbasy regionalnej i zalałam zupą z ziemniakami.Podawałam od razu na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 12.10.2012 11:36
ach uwielbiamm;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak