Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy baleron

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przyprawa

sól 2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
Kolendra cała Prymat 1/2 łyżeczki
Kminek cały Prymat 1/2 łyzeczki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka

Mięso

karkówka 1-1,2 kg
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy baleron

Kroki postępowania

1
Mieszamy ze sobą przyprawy , sól , cukier .
Krok 1 - Domowy baleron  foto
2
Mięso płuczemy , osuszamy , nacieramy solą peklową , zostawiamy na 30 minut .Potem nacieramy mieszanką przypraw. Wkładamy do worka foliowego , wkładamy listki laurowe , zamykamy szczelnie i zostawiamy na 3-4 godziny w temp.pokojowej. Następnie do lodówki na całą noc.
Krok 2 - Domowy baleron  foto
3
Na drugi dzień zawijamy kilka razy w folię aluminiową .
Krok 3 - Domowy baleron  foto
4
Spinamy gumkami , wkładamy do garnka , zalewamy zimną wodą i parzymy pod przykryciem 1 godzinę i 30 minut.Woda ma leciutko bulgotać.Zestawiamy z gazu , studzimy , wkładamy w folii do lodówki na całą noc.
Krok 4 - Domowy baleron  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 09.07.2015 14:01
O jejku, aż zgłodniałam...........................
bogusia 82 08.07.2015 23:05
Pyszna wędlinka na kanapki:)
2milutka 08.07.2015 19:33
Pycha :)))))))
cukiereczek 08.07.2015 18:23
pachnąca, świeżutka,domowa
wirtualnykucharz 08.07.2015 18:05
tak , taki jest najzdrowszy , pyszny!
Smaczna_B 08.07.2015 16:35
Pyszny , domowy , zdrowy baleron.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak