Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy Baileys, troszkę wzmocniony

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

whisky 1 szklanka
spirytus 100 ml
masa krówkowa 400 gram
śmietanka 1/2 szklanki
kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
cukier puder 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy Baileys, troszkę wzmocniony

Kawę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody. Masę krówkową wrzucamy do garnka, dodajemy śmietankę 12% i kawę. Lekko podgrzewamy (nie gotujemy), ciągle mieszając, aż masa się rozpuści. Studzimy, dodajemy whisky i spirytus. Próbujemy i ewentualnie dosładzamy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 15.02.2013 08:53
Rewelacja
goofy9 07.02.2013 15:35
w sam raz na takie popołudnie jak dziś :)
Habibi 30.11.2012 18:48
Ja robiłam rok temu i tak schowałam, żeby się dobrze zmacerował, że do dzisiaj nie wiem gdzie ;)
Joanna46 30.11.2012 09:38
Do mocnej , czarnej kawy. Pychotka.
Paolcia 30.11.2012 09:30
idealne na zimowe wieczory ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak