Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy Baileys Irish Cream

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 250 ml
mleko skondensowane 415 ml
whisky 420 ml
kawa rozpuszczalna 1 łyżeczka
esencja waniliowa 1 łyżeczka
sos czekoladowy 1 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy Baileys Irish Cream

1. Połącz wszystkie składniki w blenderze.

2. Miksuj na wysokich obrotach przez 30 sekund.

3. Możesz przechowywać napój w szczelnie zamkniętej butelce w lodówce do 2miesięcy.

4. Przed nalaniem wstrząśnij butelką, gdyż syrop czekoladowy lekko osiada na dnie butelki.

Na zdrowie!Jeżeli powstanie drobna pianka na górze, po prostu przelej wszystko przez sitko albo gazę raz, dwa razy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 06.08.2013 12:22
napiła bym się teraz
GOSIA18 12.04.2013 14:37
bardzo intrygujący przepis
reniatka 12.04.2013 10:44
fajny przepis
Olga_SK 12.04.2013 10:13
z dodatkiem kawy to musi być naprawdę pycha :)
Pyszota 12.04.2013 10:02
musi być pyszny
wiola333 12.04.2013 09:53
bardzo smaczny przepis
SmakolykiJoanny 12.04.2013 09:08
Zakochałam się w nim zabieram do ulubionych i zostawiam smaczne bo się należy :)
Konczi 12.04.2013 09:06
pychotka!!!! zostawiam zasłużone smaczne :D
2milutka 12.04.2013 09:03
uwielbiam :))))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak