Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy ajerkoniak

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

spirytus 250 ml
mleko skondensowane niesłodzone 250 ml
żółtko jajek 5
cukier puder 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: domowy ajerkoniak

Żółtka ubijamy mikserem razem z cukrem pudrem. Dolewamy mleczko z puszki i miksujemy. Na końcu delikatnie wlewamy spirytus. Mieszamy, przelewamy do butelek i schładzamy. Można pić od razu, ale znacznie lepiej smakuje po ok. 24 godzin chłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 14.11.2016 00:27
Domowy najlepszy :)
Mniam 13.11.2016 21:41
Pyszny ajerkoniak. Właśnie taki lubię najbardziej :)
Grazyna0211 13.11.2016 15:54
pyszny jest
cukiereczek 13.11.2016 11:45
kiedyś miałam okazję spróbować domowego ajerkoniaku Był bardzo dobry
Patrycja33 13.11.2016 11:39
mniam pychota, lubię słodkie trunki.
Krystyna32 13.11.2016 11:17
wygląda pysznie :)
noninka77 12.11.2016 19:49
Bardzo dobry :)
jan_mag 12.11.2016 19:38
Smaki robisz
halina17 12.11.2016 19:20
Uwielbiam domowy ajerkoniak.
2milutka 12.11.2016 18:15
też robię , pycha :)
Marta1986 12.11.2016 18:11
pysznosci mniam
endzi
endzi 12.11.2016 17:59
Musi byc smaczny!
Futka 12.11.2016 17:37
Domowy najlepszy! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak