Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe zapiekanki z pieczarkami i serem

5.0
(87)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Pyszne, chrupiące domowe zapiekanki - o niebo lepsze, niż gotowe ze sklepu.

Składniki:

bagietka 2 sztuki
masło 82% 4 łyżki
cebula 1 sztuka
żółty ser 35 dag
pieczarki 60 dag
szczypior 2 garście
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
ketchup

Porada

2 łyżki masła do podsmażenia pieczarek, reszta do posmarowania bagietek.

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe zapiekanki z pieczarkami i serem

Bagietki przekrawam wzdłuż na pół, następnie każdą połówkę dzielę na 4 części i smaruję masłem.

Cebulę drobno siekam, pieczarki ścieram na tarce o dużych oczkach. Razem podsmażam na maśle z dodatkiem soli i pieprzu do momentu wyparowania wody.

Ser ścieram na tarce - według uznania na małych lub dużych oczkach.

Na bagietkach układam pieczarki, posypuję serem.
Piekę w 220 stopniach z funkcją grilla przez 4 minuty.

Gotowe zapiekanki polewam ketchupem i posypuję szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danielek 27.09.2018 06:12
Cos dla mnie ;>
jejkuchnia 29.09.2018 05:50
Polecam, są przepyszne. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak