Domowe zapiekanki z pieczarkami i serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Pyszne, chrupiące domowe zapiekanki - o niebo lepsze, niż gotowe ze sklepu.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bagietka

    2 sztuki
  • masło 82%

    4 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • żółty ser

    35 dag
  • pieczarki

    60 dag
  • szczypior

    2 garście
  • ketchup

    15 kropli
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bagietki przekrawam wzdłuż na pół, następnie każdą połówkę dzielę na 4 części i smaruję masłem.

Cebulę drobno siekam, pieczarki ścieram na tarce o dużych oczkach. Razem podsmażam na maśle z dodatkiem soli i pieprzu do momentu wyparowania wody.

Ser ścieram na tarce - według uznania na małych lub dużych oczkach.

Na bagietkach układam pieczarki, posypuję serem.
Piekę w 220 stopniach z funkcją grilla przez 4 minuty.

Gotowe zapiekanki polewam ketchupem i posypuję szczypiorkiem.

jejkuchnia
2 łyżki masła do podsmażenia pieczarek, reszta do posmarowania bagietek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
danielek 27.09.2018 06:12
Cos dla mnie ;>
jejkuchnia 29.09.2018 05:50
Polecam, są przepyszne. :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat