Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe zapiekanki (na bułkach)

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułki 5 szt
pieczarki 300 g
cebula biała 2 szt
ser żółty 200 g
wędlina 200 g
oregano
keczup
masło
olej
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe zapiekanki (na bułkach)

Bułki kroimy na pół. Układamy na blaszce. Każdą smarujemy delikatnie masłem, keczupem i przyprawiamy oregano. Wędlinę kroimy w kosteczkę i układamy na bułkach. Pieczarki kroimy w półplasterki, cebulę w kosteczkę. Rozgrzewamy olej i smażymy cebulę z pieczarkami. Przyprawiamy solą i pieprzem. Jeszcze ciepłe nakładamy na szynkę. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Posypujemy na wierzch. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200*C i pieczemy około 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 19.09.2014 16:41
wyglądają pysznie
inka2012 19.09.2014 15:24
bardzo smaczne! :)
Triss 19.09.2014 10:00
czasem sama takie robie.:)
Iwusia 18.09.2014 23:55
wczoraj jadłam podobne :]
IKrakowianka 18.09.2014 23:41
domowe zawsze są najlepsze
gosia1988 18.09.2014 20:46
robię podobne - są pyszne
Pani Domu 18.09.2014 19:59
bardzo takie lubię
Gracer 18.09.2014 19:29
kolacja szybka i smaczna
Mama niejadka 18.09.2014 19:24
Fajny przepis, smacznie i szybko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak