Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe zapiekanki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka 8 Sztuk
pieczarki 0,5 Kg
ser żółty 300 G
cebula 1 Sztuka
szynka 8 Plasterków
sól do smaku
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
masło
oliwa

Porada

Domowe zapiekanki to pomysł na szybkie śniadanie oraz świetna przekąska na spotkanie ze znajomymi.

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe zapiekanki

Odciąć górną część bułki i wydrążyć środek. Następnie wysmarować w środku masłem i spód wyłożyć szynką.

Cebulkę drobno pokroić i podsmażyć na oliwie na złoty kolor. Następnie pokroić w plasterki pieczarki i dodać do cebuli.

Całość farszu przyprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Zostawić do przestygnięcia.

Do chłodnego farszu dodać drobno pokrojony lub starty na dużych oczkach ser żółty (ok. 150 g). Farsz wymieszać i wypełnić nim wydrążone bułki.

Na wierzchu posypać resztą startego sera.

Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok. 10 minut w temperaturze. 180°C.

Podawać na ciepło. Można do smaku dodać ketchup lub sos czosnkowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 25.03.2018 20:16
Idealne na kolację. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak