Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe zapiekanki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
bagietka 5 sztuk
sól do smaku
przyprawa uniwersalna do smaku
ser żółty 30 dkg
masło do smaku
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe zapiekanki

Pieczarki umyć, posiekać na drobno.
W garnku przyrumienić cebulę, następnie dodać pieczarki, doprawić do smaku.
Dolać wody tak, by się powoli dusiły.
Bagietki przekroić, posmarować masłem.
Wykładać na nie jeszcze ciepłe pieczarki.
Następnie posypać serem żółtym. Zapiekanki włożyć do piekarnika na ok 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak