Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe zapiekanki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki 5 sztuk
pieczarki 300 gram
cebula biała 1 sztuka
ser gouda 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe zapiekanki

Kroki postępowania

1
Pieczarki trzemy na dużych oczkach, a cebulę kroimy w piórka. Następnie na rozgrzanej patelni z olejem wrzucamy dane potrawy i smażymy do momentu miękkości.
Krok 1 - Domowe zapiekanki foto
2
W trakcie smażenia pieczarek i cebuli, kroimy bułki na pół i przygotowujemy niezbędne produkty: ser w plasterkach, ketchup.
Krok 2 - Domowe zapiekanki foto
3
Każdą bułkę polewamy ketchupe, a następnie nakładamy: usmażone pieczarki z cebulą i ser. W taki sposób przygotowane zapiekanki wkładamy do rozgrzanego 180 st C piekarnika. Zapiekamy je do momentu roztopienia sera.

Życzymy smacznego :)
Krok 3 - Domowe zapiekanki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 05.01.2014 20:29
apetycznie wyglądaja
Rycerz
Rycerz 05.01.2014 20:08
Pyszne zapiekanki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak