Domowe zapiekanki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułki

    5 sztuk
  • pieczarki

    300 gram
  • cebula biała

    1 sztuka
  • ser gouda

    300 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Domowe zapiekanki foto
Pieczarki trzemy na dużych oczkach, a cebulę kroimy w piórka. Następnie na rozgrzanej patelni z olejem wrzucamy dane potrawy i smażymy do momentu miękkości.
Krok 2 - Domowe zapiekanki foto
W trakcie smażenia pieczarek i cebuli, kroimy bułki na pół i przygotowujemy niezbędne produkty: ser w plasterkach, ketchup.
Krok 3 - Domowe zapiekanki foto
Każdą bułkę polewamy ketchupe, a następnie nakładamy: usmażone pieczarki z cebulą i ser. W taki sposób przygotowane zapiekanki wkładamy do rozgrzanego 180 st C piekarnika. Zapiekamy je do momentu roztopienia sera.

Życzymy smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sara1 05.01.2014 20:29
apetycznie wyglądaja
Rycerz 05.01.2014 20:08
Pyszne zapiekanki!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat