Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe zapiekanki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bułki 5 sztuk
sos pomidorowy 1 słoik
pieczarki 1/2 kg
kukurydza 1/2 puszka
czosnek 2 ząbki
ser żółty 30 dag
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 łyżeczka
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe zapiekanki

Kroki postępowania

1
Bułki przekrawamy na pół. Każdą połówkę smarujemy sosem pomidorowym (np. domowym sosem do pizzy).
Krok 1 - Domowe zapiekanki foto
2
Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle z czosnkiem niedźwiedzim. Pieczarki rozkładamy na bułkach.
Krok 2 - Domowe zapiekanki foto
3
Następnie dajemy po 1 łyżce kukurydzy, 2 plasterki czosnku.
Krok 3 - Domowe zapiekanki foto
4
Wierzch posypujemy startym na tarce serem żółtym.
Pieczemy w piekarniku około 20 minut w 170 stopniach
Krok 4 - Domowe zapiekanki foto
5
Smacznego!
Krok 5 - Domowe zapiekanki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaprysiek 07.03.2014 13:19
Tanie i szybkie przekąski, takie lubię
Ania84 27.12.2013 15:51
bardzo fajne bułeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak