Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe zapiekanki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kajzerki 6 szt
maragryna do smarowania pieczy według uznania
kukurydza w puszce 1 puszka
pieczarki 20 dag
ser gouda 12 plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe zapiekanki

Kajzerki przedzielić na połówki, pieczarki obrać i utrzeć na tarce. Kajzerki posmarować margaryną, nałożyć pieczarki i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. około 150 stopni, piec przez około 6-7 minut, wyjąć z piekarnika, nałożyć na pieczarki po jednym plasterku sera żółtego i ponownie włożyć do piekarnika aby ser trochę się stopił. Po wyjęciu doprawić ketchupem i dodać na wierzch odcedzoną kukurydzę z puszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 11.02.2014 10:10
domowe najlepsze
aisza1 16.03.2013 06:02
domowe najlepsze
MAR3STA 16.02.2013 19:17
domowe najlepsze
Lukrecja29 11.01.2013 10:03
mmmmm lubię takie :)
nogawkuchni 11.01.2013 09:35
Apetyczne, przyjemnie chrupiące, sycące bułeczki, zrobione ze smacznie zestawionych składników, świetna alternatywa dla tradycyjnych kanapek, na pewno solidnie zaspokajają głód, coś ciepłego na żołądek, fajny pomysł na kolację, albo szybką przegryzkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak