Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe zapiekanki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sztangiel 3 sztuki
sos paprykowy 6 łyżek
pieczarki 30 dag
kukurydza 6 łyżek
majonez
ser żółty 20 dag
oregano
ketchup

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe zapiekanki

Kroki postępowania

1
Sztangle przekrawamy na pół, smarujemy je sosem paprykowym.
Krok 1 - Domowe zapiekanki foto
2
Pieczarki kroimy w kostkę/plasterki/lub ścieramy na tarce o grubych oczkach - podduszamy na maśle. Pieczarki wykłądamy na sztangle, następnie dodajemy kukurydzę, smarujemy odrobiną majonezu. Wierzch posypujemy oregano, startym na tarce serem żółtym.
Krok 2 - Domowe zapiekanki foto
3
Zapiekanki zapiekamy w piekarniku około 20 minut w tempteraturze 180 stopni.
Krok 3 - Domowe zapiekanki foto
4
Zapiekanki podajemy z ketchupem, sosem czosnkowym.
Krok 4 - Domowe zapiekanki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 02.12.2012 16:13
smacznie
angelika14 02.12.2012 12:55
uwielbiam takie smakowitości
artur7 02.12.2012 12:37
ale pycha
kasiaw 02.12.2012 12:08
pyszne idealne jako przekąska lub ciepła kolacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak