Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe zapiekanki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bułki 4
masło
kukurydza w puszce 6 łyżek
papryka czerwona 1/2
szynka 6 plasterków
ser żółty 6 plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe zapiekanki

Bułki kroimy na dwie połówki. Po przekrojeniu smarujemy masłem. Szynkę oraz ser żółty kroimy w plastry . Paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z wody. Na posmarowaną bułkę kładziemy pokrojone plastry szynki ,kukurydzę oraz ser żółty. Gotowe zapiekanki wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 190 minut na około 10-15 minut. Gotowe zapiekanki polewamy ketchupem lub sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 16.01.2016 17:41
domowe są najlepsze :-)
mirosława4 16.01.2016 16:26
bardzo dobre
JulkaTomeczek 16.01.2016 15:35
Świetna zapiekanka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak