Domowe wafle

Domowe wafle

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Bardzo smaczne wafle przekładane masą na gotowanym mleku z cukrem. Smakują i do kawki i do popołudniowej herbatki.

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    2 szklanki
  • cukier

    1 szklanka
  • cukier waniliowy

    1 sztuka
  • masło

    20 dag
  • olejek cytrynowy

    5 kropli
  • wafle tortowe

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym, gotujemy cały czas mieszając aż mleko zgęstnieje, wtedy odstawiamy do wystudzenia. Jak masa będzie zimna, to ucieramy kostkę masła i dodajemy po łyżce zimnej masy, na koniec dajemy olejek cytrynowy albo pomarańczowy do smaku.

Przekładamy masę w wafle tortowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat