Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe wafle

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Bardzo smaczne wafle przekładane masą na gotowanym mleku z cukrem. Smakują i do kawki i do popołudniowej herbatki.

Składniki:

mleko 2 szklanki
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 sztuka
masło 20 dag
olejek cytrynowy 5 kropli
wafle tortowe 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe wafle

Mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym, gotujemy cały czas mieszając aż mleko zgęstnieje, wtedy odstawiamy do wystudzenia. Jak masa będzie zimna, to ucieramy kostkę masła i dodajemy po łyżce zimnej masy, na koniec dajemy olejek cytrynowy albo pomarańczowy do smaku.

Przekładamy masę w wafle tortowe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak