Domowe tosty francuskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 szt
  • mleko

  • chleb

  • masło

    3 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka rozbijamy do miseczki i ubijamy(delikatnie, najlepiej widelcem) razem z białkiem i żółtkiem i wlewamy trochę mleka.Na rozgrzaną patelnię dajemy małą kostkę masła i czekamy aż się rozpuści.Kromkę chleba maczamy w ubitych żółtkach,białku,mleku i kładziemy na patelni.Czekamy aż się upieką i możemy je zjeść na słono i na słodko.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 09.04.2013 22:05
pyszne tosciki
Ewa/kalapurtka 13.08.2012 21:42
Smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat