Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe spaghettii bolognese

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 3 sztuki
mięso mielone 0,3 kg
czosnek 1 ząbek
makaron spaghetti 1 opakowanie
cebula 0,5 sztuki
ketchup pikantny 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe spaghettii bolognese

Kroki postępowania

1
W rondelku, na łyżce oliwy z oliwek (na dużym ogniu) podsmażamy, a następnie dusimy pomidory z dodatkiem bazylii. Osobna na patelni smażymy mięso mielone z dodatkiem posiekanej na kostkę cebuli.
Krok 1 - Domowe spaghettii bolognese foto
2
Gdy mięso będzie przyrumienione wlewamy na patelnię podduszone pomidory, dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i dodajemy ok 1/2 opakowania małego keczupu pikantnego. Przykrywamy pokrywką i dusimy ok. 20 minut. W między czasie w dużym garnku gotujemy makaron.
Krok 2 - Domowe spaghettii bolognese foto
3
Po ugotowaniu i odcedzeniu makaronu wrzucamy wszystko do jednego garnka razem z sosem i mieszamy dokładnie. Przed podaniem można posypać posiekaną pietruszką.

Smacznego !
Krok 3 - Domowe spaghettii bolognese foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 12.12.2013 21:58
mniam mniam
Jakub7 26.04.2013 19:57
Uwielbiam !!!
Bernadeta1 18.04.2013 09:38
bardzo smaczne
Karolcia12 14.11.2012 21:09
uwielbiam takie dania
Adamorek 14.11.2012 16:56
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak