Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe rolmopsy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledzowe 5 szt
ogórki konserwowe 2 szt
cebula 1 szt
ziele angielskie 4 ziarna
Gorczyca biała cała Prymat 2 łyzeczki
pieprz 4 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ocet 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe rolmopsy

Kroki postępowania

1
Filety śledziowe namoczyć w zimnej wodzie i trzymać w niej ok godziny. Po tym czasie osuszyć, rozłożyć na płasko i obsypać gorczycą.
Krok 1 - Domowe rolmopsy foto
2
Ogórki pokroić na świartki, długośc dopasować do szerokości filetów. Cebule obrac i pokroić w półplasterki. Na każdym filecie ułożyc kawałek ogórka i cebuli, zwinąć w rulonik i spiąć dwiema wykałaczkami.
Krok 2 - Domowe rolmopsy foto
3
Każdy rulonik przeciąć na poł między wykałaczkami tworząc 2 ciensze rolmopsiki. Rolmopsy włożyc do słoika, dołozyc również reszte pokrojonej cebuli, która nam zostala. Do garnka wlać szklanke wody, dolac ocet, wrzucic ziele angielskie, pieprz i liść laurowy. Całość zagotować, nastepnie ostudzić, a po ostygnięciu zalać rolmopsy w słoiku. Zakręcic słoik i wstawić na conajmniej dobę do lodówki.
Krok 3 - Domowe rolmopsy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak