Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe rafaello

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 50 gr
kokos 200 gr
orzechy 100 gr
mleko 50 ml
woda 50 ml
cukier kryształ 100 gr
kakao 3 łyżeczki
herbatniki 200 gr

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe rafaello

Na początku 25 gr masła, rozpuszczamy w mleku, dodajemy do tego 100 gr kokosu. Dokładnie wymieszać i ostudzić. Dodać po ostudzeniu posiekane na drobno orzechy. Pozostałą część masła rozpuszczamy w wodzie i dodajemy cukier Gotujemy, i następnie studzimy, potem dodajemy do tego pokruszone ciasteczka i kakao. Mieszamy i łączymy z kokosem. Formujemy kulki które następnie obtaczamy w kokosie. Rafaello trzeba schłodzić w lodówce 3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 22.03.2012 18:19
dobry deser
zuzanna_z 04.02.2012 12:27
fajne
joanna77 04.01.2012 10:32
mniam
ronald88 01.01.2012 11:48
super
romanrafal
romanrafal 01.01.2012 09:33
świetne
olkaaa 31.12.2011 19:59
bardzo ciekawe
iza15 31.12.2011 00:06
pyszne
Teresa19 27.12.2011 16:41
ekstra
Reda 18.12.2011 08:12
Superowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak