Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe ptasie mleczko

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białko 8
cukier 1 1/2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 7 łyżek
herbatniki
cukier wanilinowy 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe ptasie mleczko

Spód formy wykładamy herbatnikami .
Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach zimnej wody. Naczynie wstawić do garnka z gotującą się wodą i mieszamy do rozpuszczenia się żelatyny.
Białka ubić na sztywnĄą pianę, stopniowo dodawać cukier i ubijać do momentu, aż cukier całkowicie się rozpuści.Dodajemy też cukier wanilinowy. Wlewamy żelatynę ,ubijać jeszcze przez chwilę. Wyłożyć do przygotowanej formy na herbatniki, wierzch wyrównać i wstawić do lodówki. Polewamy polewą czekoladową .Można rozpuścić tabliczkę czekolady mlecznej lub deserowej w gotującej kąpiel

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 08.12.2013 12:16
takiej wersji nie znałam ;)
SmacznaPyza 23.10.2013 19:09
białka z cukrem i żelatyną, co za smak !
Smaczna_B 23.10.2013 18:39
ptasie mleczko zawsze na topie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak