domowe pszenne krakersy

domowe pszenne krakersy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1,5 szklanki
  • jajka

    2 szt
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
  • papryka ostra mielona

    1 łyżeczka
  • majeranek otarty

    1 łyżeczka
  • kolendra mielona

    1 łyżeczka
  • tymianek posiekany

    1 łyżeczka
  • kminek mielony

    1 łyżeczka
  • pomidory suszone Smak

    1 łyżeczka
  • oliwa

    1 łyżka
  • woda

    1 łyżka
  • sól do smaku

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski wyspać mąkę, dodać przyprawy, następnie wbić jajka, a na końcu dodać oliwę z oliwek i zagnieść ciasto. Gdyby było twarde, dolać odrobinę letniej wody.
Rozwałkować cieńko na papierze do pieczenia, kroić wg, uznania.
Piec w 170 stopniach, 15 min, aż się ładnie zarumienią.
Ostudzić i wcinać.
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adelajda

05.03.2015 11:13
domowe najlepsze

Milka100

05.03.2015 10:47
bardzo apetyczne

Franciszek

05.03.2015 10:45
Super krakersy

as28

05.03.2015 10:10
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat