Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowe pszenne krakersy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szklanki
jajko 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
kolendra mielona 1 łyżeczka
tymianek posiekany 1 łyżeczka
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
pomidory suszone Smak 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżka
woda 1 łyżka
sól do smaku 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: domowe pszenne krakersy

Do miski wyspać mąkę, dodać przyprawy, następnie wbić jajka, a na końcu dodać oliwę z oliwek i zagnieść ciasto. Gdyby było twarde, dolać odrobinę letniej wody.
Rozwałkować cieńko na papierze do pieczenia, kroić wg, uznania.
Piec w 170 stopniach, 15 min, aż się ładnie zarumienią.
Ostudzić i wcinać.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 05.03.2015 11:13
domowe najlepsze
Milka100 05.03.2015 10:47
bardzo apetyczne
Franciszek 05.03.2015 10:45
Super krakersy
as28 05.03.2015 10:10
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak