Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe poduszeczki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka tortowa 2 szklanki
gorąca woda

Farsz

kasza jęczmienna 100 g
ziemniaki ugotowane 400 g
cebula 2 szt
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe poduszeczki

Kaszę gotujemy, cebulkę obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy. Ziemniaki gnieciemy przez praskę. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy do smaku. Mąkę z gorącą wodą (taka aby była mocno ciepła ale nie parzyła w ręce) mieszamy i ugniatamy ciasto. Wałkujemy i tworzymy prostokąty. Nakładamy farsz i zalepiamy boki. Gotujemy w gorącej wodzie lekko osolonej. Gotujemy 10min od wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 11.01.2016 19:33
ciekawe połączenie smaków w farszu
Ela15 11.12.2015 14:20
bardzo smaczne
adelajda 05.12.2015 19:05
Smaczne danie :)
IwonaKa 05.12.2015 16:11
pyszne danie na pewno,chętnie bym spróbowała
slodkieniebo 05.12.2015 12:04
Lubię takie pomysłowe dania :)
Damiano
Damiano 05.12.2015 08:02
fajny pomysł
Marta1986 04.12.2015 20:53
ciekawy przepis
Stenka 04.12.2015 19:53
z takim farszem nie jadłam
sliwka 04.12.2015 18:35
Takich jeszcze nie jadłam;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak