Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowe podgardle wędzone

mic
2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podgardle 2 kg
peklosól 34 gram
majeranek dp natarcia
pieprz do natarcia

Przepis i sposób przygotowania na: domowe podgardle wędzone

Podgardle peklujemy peklosolą, nacierając ją wraz z majerankiem i pieprzez przez okres ok 36-48 godzin. Następnie musimy ją uwędzić ciepłym dymem przez ok 7-8 godzin w temp około 50-55 stopni. Kolejny etap to parzenie. Parzymy w wodzie o temp 70 stopni aż do omentu osiągnięcia wewnetrzej temp ok 70-72stopnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 17.04.2013 21:14
tez mam weddzarnie;]
dianix 27.03.2013 21:28
super smakowity
artur7 12.01.2013 19:47
lubię mięsko
mic 12.01.2013 18:37
mój tata zawsze robi, i ja takze:) to dzięki niemu:)
EWI 12.01.2013 18:32
mniam
IwonaKa 12.01.2013 18:15
smaczne jest podgardle,lubię do kapusty,ale to przygotowanie,wędzenie to juz wyższa sztuka
Gracer 12.01.2013 18:00
lubię takie smakołyki
Justyna87 12.01.2013 17:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak