DOMOWE PIEROŻKI Z MIĘSEM

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    50 dkg
  • woda

    220 ml
  • żółtko surowe

    1 szt
  • sól

  • masło

    1 łyzeczka
  • mięso

  • włoszczyzna

  • sól

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • jajko

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto:
Mąkę, sól, masło i żółtko zagnieśc na gladkie ciasto i cały czas mieszając, wlewać powoli ciepłą wodę. rozwałkować na stolnicy posypanej mąką.
szklanka powycinac kółka i nakładać łyżeczką farsz. Dokładnie sklejać.
Pierogi gotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.

Farsz:
mięso ugotowac z wloszczyzna,wszystko zmielic. Wymieszać z surowym jajkiem.Przyprawic.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eli82 14.07.2011 15:26
pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat