Domowe pierożki z kapustą

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    50 dkg
  • jajko

    1 szt
  • kapusta kiszona

    50 dkg
  • cebula

    1 szt
  • ziemniak (ugotowany)

    1 szt
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę opłukac i ugotować do miekkosci i zamleć przez maszynkę dodać rozgniecionego ziemniaka i wszystko połączyć z podsmażoną cebulą ,jajkiemi przyprawami.
Z mąki z dodatkiem szczypty soli ciepłą wodą zarobić ciasto,rozwałkować,wyciąć krązki,nadziać ,zlepić brzegi i ugotować przez 5 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iga2 16.11.2010 19:47
pyszne
nikusonka 09.11.2010 21:00
lubie
iza15 09.11.2010 20:08
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat