Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe pierogi z mięsem!

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca wieprzowe 2-3 szt
języki wieprzowe 3-4 szt
płuca wieprzowe 0,700 dkg
jajko 4 szt
cebula 2-3 szt
mąka 1,5 kg
olej
masło do smażenia
słonina na skwarki
pieprz
sól
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe pierogi z mięsem!

Serca z językami odgotować ok.1,5 godziny na wolnym ogniu,płucka odgotować. Ostygnięte mięso przekręcić przez maszynkę dodać 2 podsmażone na złoty kolor cebulę,3jajka,sól,pieprz,pieprz ziołowy 3 ząbki czosnku przecisnąć przez praskę wszystkie składniki wymieszać.Tak przygotowanym farszem nadziewać pierogi. CIASTO:ok.1,5kg mąki,1 jajko troszkę soli i trochę oleju po trochę dolewamy zimnej wody oby ciasto nie było za wolne.Słoninę lub boczek kroimy na drobną kostkę i smażymy do smażonej słoniny na złoto dodajemy posiekaną cebulę i tłuścimy odgotowane pierogi. Do gotującej wody wrzucamy po kilka pierogów do czasu do czasu mieszając gdy pierogi wypłyną to znak że są ugotowane.SMACZNEGO pycha polecam!!! bardzo sycące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 31.05.2014 08:54
nigdy nie jadłam
Róża1 27.10.2013 07:02
a ja już takie jadłam podobne tylko z płucek , robiła moja ciocia:-), przepyszne!!
Rybciia 29.04.2013 08:20
domowe najlepsze!!!
pestka 04.03.2013 20:59
pierogów z podrobami jeszcze nie robiłam
Maniek2 10.02.2013 09:17
pyszne
staropolanka5 09.02.2013 01:32
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak