Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe pieguski z czekoladą i żurawiną

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 125 g
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
jajko 2
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
czekolada mleczna 1 tabliczka
żurawina suszona 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe pieguski z czekoladą i żurawiną

1.Jajka zmiksować z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz miękką margaryną. Następnie dodać zmiksowaną masę jajeczną. Całość wymieszać.
2.Czekoladę pokroić na maleńkie kawałeczki. Wraz z żurawiną dodać do ciasta. Nakładać na wyłożoną papierem blachę do pieczenia. Piec w temperaturze 200 stopni około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dom-agi 11.08.2015 08:18
Pyszne ciasteczka!
ben-ka 11.08.2015 08:14
Domowe ciasteczka zawsze mają wzięcie.
Róża1 10.08.2015 21:37
przepyszne ciasteczka do kawusi :-)
irenka 10.08.2015 21:19
przepyszne ciasteczka
Skotka 10.08.2015 21:14
Do kawki, pycha:)
Franciszek 10.08.2015 20:42
Dobre do kawy
kuchcik89 10.08.2015 20:12
z białą czekoladą nie piekłam :) ich zaletą jest to, ze całe wykonanie zajmuje parę chwil a są bardzo smaczne :)
DorotaZ 10.08.2015 19:59
Fantastyczne ciasteczka. Ciekawe czy piekłaś z białą czekoladą ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak