Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe pieguski

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 1/2 kostki
cukier puder 4,5 łyżki
jajko 1 szt
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
czekolada mleczna 1 tabliczka
bakalie 80 g

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe pieguski

Kroki postępowania

1
Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i jajkiem na puszystą masę. Nadal ucierając stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Krok 1 - Domowe pieguski foto
2
Czekoladę kroimy w małą kostkę. Razem z bakaliami (orzechami, rodzynkami i kokosem) dodajemy do ciasta. Delikatnie mieszamy ciasto łyżką.
Krok 2 - Domowe pieguski foto
3
Na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenie nakładamy łyżką niewielkie porcje ciasta. Pieguski pieczemy około 20 minut w temperaturze 170 stopni.
Krok 3 - Domowe pieguski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 05.02.2016 21:21
bardzo smaczne
Łukasz15 05.02.2016 21:18
Super ciacha
misia123410 05.02.2016 19:32
Same pyszności tutaj widzę:)
Lucan 05.02.2016 19:31
bardzo smakowite
kuchcik89 05.02.2016 18:54
smakowite ciasteczka, idealne do kawki :)
Renata9 05.02.2016 18:32
Pyszne ciasteczka, też takie piekę :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak