Domowe paluszki rybne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    1 kilogram
  • jajka

    2 sztuki
  • bułka tarta

    4 łyżki
  • musztarda

    1 łyżka
  • sól i pieprz

  • olej do smażenia

  • bułka tarta

    do panierowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę rozmrażam, mielimy, przekładamy do miski, dodajemy bułkę tartą oraz musztardę, wbijamy jajka, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masę dokładnie wyrabiamy, formujemy małe owalne paluszki, panierujemy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej, układamy paluszki z ryby, smażymy na złoty kolor z obydwu stron.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bogusia 82 03.02.2017 23:44
Dziękuję :)
MagdalenaIC 31.01.2017 22:11
Pyszny pomysł :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat