Przepis i sposób przygotowania na: Domowe pączki
Kroki postępowania
Mleko podgrzać i wymieszać z drożdżami utartymi z jedną łyżką cukru. Wsypać dwie łyżki mąki, raz jeszcze wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
mąka | 3 szklanki |
mleko | 1 szklanka |
drożdże | 3 dag |
masło | 10 dag |
cukier | 1/3 szklanki |
żółtko jajek | 6 szt |
spirytus | 1 łyżka |
marmolada | |
galaretka | 1 opakowanie |
tłuszcz do smażenia | może być smalec |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: