Domowe ogórki kiszone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki świeże

    5 kg
  • koper

    1 wiązka
  • korzeń chrzanu

    1-2 szt
  • czosnek

    2 główki
  • woda

    5 l
  • sól

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki i koper dokładnie umyć. Chrzan i czosnek obrać. Na dno słoja włożyć koper,ząbek czosnku i chrzan, nastepnie wkładać ogórki. Wodę z solą gotujemy w stosunku 1:1. Przegotowaną wodą jeszcze gorącą zalewamy ogórki. Zakrecony słoik na ok 12 godz. odwracamy do góry dnem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota59 12.01.2014 12:16
co roku robię spore zapasy na zimę
Bernadeta1 19.04.2013 12:36
bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat