Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe Naleśniki na słono z farszem mięsnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 2-3 szklanki
mleko 3,2% 1 szklanka
woda gazowana 0,5 szklanki
mięso farsz
marchewka ugotowana 1 sztuka
sól
pieprz
olej do smażenia 5-6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe Naleśniki na słono z farszem mięsnym

Kroki postępowania

1
Na początku robimy farsz z mięsa. Ja najczęściej gotuję rosół i zostaje mi mięso więc wykorzystuje je do tego farszu. Wrzucam do rosołu warzywa( marchewka, pietruszka, seler)oraz mięso: wołowina, część kurczaka, dosalam, i gotuję się na małym ogniu. Następnie to mięso mielę na maszynce.
Krok 1 - Domowe Naleśniki na słono z farszem mięsnym foto
2
Ciasto na naleśniki robię z mleka, mąki, wody gazowanej, oleju. Jeżeli jest zbyt rzadkie dosypuję mąki. Następnie smaruję usmażone naleśniki zrobionym farszem.
Krok 2 - Domowe Naleśniki na słono z farszem mięsnym foto
3
Gotowe już naleśniki można zjeść z barszczykiem czerwonym, lekko podsmażając na patelni aby były kruche. Smacznego:)
Krok 3 - Domowe Naleśniki na słono z farszem mięsnym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 17.04.2013 19:42
uwielbiam takie naleśniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak