Domowe mleko kokosowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiórki kokosowe

    1 szklanka
  • wrzątek

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiórki zalewamy 1 szklanką wrzątku i odstawiamy na 2-3 godziny. Po tym czasie dolewamy 1/2 szklanki wrzątku i miksujemy blenderem przez kilka minut. Następnie odciskamy mleko za pomocą gęstego sitka lub gazy. Pozostałe po odciśnięciu wiórki zalewamy znowu 1/2 szklanki wrzątku, miksujemy blenderem i ponownie odciskamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 15.10.2015 14:47
lubię takie :)
noninka77 27.10.2014 20:05
Ciekawy przepis :)
Habibi 27.10.2014 19:50
Od lat robię takie mleko do deserów, ciast i ryżu. Jest zupełnie inne od tego gęstego, które również kupuję w puszkach. No i wcale nie jest to trudne zajęcie :)
aginaa 27.10.2014 15:28
musi byc dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat