Domowe mięso mielone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    3 kg
  • marchew

    1 szt
  • por

    1/2 szt
  • seler

    1/2 szt
  • cebula

    2 szt
  • Papryka słodka mielona Prymat

    3 łyżki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • pieprz

    2 szcz
  • sól

    2 szcz
  • majeranek

    2 łyżeczki
  • oregano

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso przekręcamy za pomocą maszynki do mięsa. Następnie umyte i odpowiednio pokrojone warzywa 9marchew, cebula, por, seler) również mielimy. Całość doprawiamy paprykami, pieprzem, solą i ziołami. Porcjujemy i zamrażamy.
Noruas
Idealne na kotlety, do pizzy czy makaronu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat