Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe mięso mielone

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka bez kości 3 kg
marchew 1 szt
por 1/2 szt
seler 1/2 szt
cebula 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat 3 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
pieprz 2 szcz
sól 2 szcz
majeranek 2 łyżeczki
oregano 2 łyżeczki

Porada

Idealne na kotlety, do pizzy czy makaronu.

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe mięso mielone

Mięso przekręcamy za pomocą maszynki do mięsa. Następnie umyte i odpowiednio pokrojone warzywa 9marchew, cebula, por, seler) również mielimy. Całość doprawiamy paprykami, pieprzem, solą i ziołami. Porcjujemy i zamrażamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak