Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe masło orzechowe z dodatkiem soli

5.0
(32)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Masło orzechowe, nazywane również orzechowym kremem to świetny dodatek do kanapek, tostów, który uwielbiają wszyscy. Raz na zawsze zapomnijcie o tym kupowanym w sklepie i postawcie na robiony samodzielnie. To banalnie proste

Składniki:

Składniki:

orzeszki ziemne niesolone 2 szklanki
miodu wielokwiatowego 2 łyżki
olej rzepakowy 1 łyżka
Cukier z wanilią do ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe masło orzechowe z dodatkiem soli

  • domowe masło orzechowe
  • masło orzechowe 

1. Orzechy prażymy krótko na gorącej patelni na złoty kolor.

2. Uprażone orzechy miksujemy, stopniowo dodając olej, miód, przyprawy i Sól morską do smaku.

3. Tak przygotowane masło przekładamy do szklanego słoiczka i przechowujemy w lodówce.

4. Jeśli masło będzie za rzadkie, dodajemy więcej orzechów.   

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak