Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe masło orzechowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

orzechy włoskie 1 szklanka
kakao 1 łyżeczka
wiórki kokosowe 2 łyżki
sól szczypta
cukier puder

Porada

Można również zblendować wiórki kokosowe razem z orzechami - masło będzie bardziej 'jednolite' niż w moim przypadku.

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe masło orzechowe

Orzechy włoskie podprażyć lekko na patelni (bądź w piekarniku). Posypać szczyptą soli, ostawić do ostudzenia. Następnie orzechy zblendować bądź zemleć w maszynce. Dodać kakao, cukier (najlepiej puder) - do smaku wedle uznania, oraz wiórki kokosowe.
Wymieszać i odstawić do lodówki.

Podawać np. z pieczywem. :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak