Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe masło orzechowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Pyszne domowe masło.

Składniki:

orzechy włoskie 500 gramów
miód 3 łyżki
sól 1 szczypta

Porada

Można smarować na kanapki, dodawać do ciast.

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe masło orzechowe

Rozdrobniam orzechy włoskie blenderem. Dodaję miód i sól. Blenduję całość, aż masa będzie jednolita.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Basiliana 20.11.2018 21:39
Takie masło to bardzo dobry dodatek do ciast - nie trzeba za każdym razem rozdrabniać orzechów.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak