Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe masło orzechowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzeszki ziemne 200 g
miód 1 łyżka
sól szczypta
olej 1 łyżka

Porada

w ten sam sposób możecie zrobić masło z innych rodzajów orzechów np. laskowych, migdałów czy pistacji

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe masło orzechowe

Orzeszki uprażyć na suchej patelni. Pilnować, aby się nie przypaliły. Zblendować kilka minut na gładką masę cukrem i solą.
Gdy jest za suche, dodać do niego olej i zblendować do uzyskania pożądanej konsystencji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

W poszukiwaniu inspiracji 22.11.2015 11:54
Moje ulubione :)
slodkieniebo 22.11.2015 09:20
Domowe najlepsze ze wszystkich :)
agaK. 21.11.2015 18:32
Pychota, fajna rzecz.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak