Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe masło orzechowe

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól do smaku
miód 2 łyżeczka
olej 1 łyżka
orzeszki ziemne 400 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe masło orzechowe

Orzeszki umieścić w robocie kuchennym, mielić przez ok. 10-15 minut do uzyskania pożądanej konsystencji, w połowie miksowania dodać olej, miód i sól.
Gotowe masło przełożyć do słoiczka.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka 26.12.2012 13:09
cudowne zdjęcie!
Mysiunia 26.12.2012 11:24
a ja nigdy nie robiłam :) pięknie podane, sądzę że bardzo smaczne, aczkolwiek rzeczywiście tak długie mielenie orzeszków może wykończyć nie jednego robota:)
Lemon 26.12.2012 10:58
pyszne
wyattearp 26.12.2012 09:38
pyszne
Konczi 26.12.2012 06:55
super, nigdy nie robiłam
miroslawa 26.12.2012 05:10
fajne
gosia561 26.12.2012 01:34
domowe jest najlepsze
aisoglam 26.12.2012 01:15
Bardzo fajny przepis :)
aisoglam 26.12.2012 01:15
Bardzo fajny przepis :)
Milena87 26.12.2012 01:06
A czy orzechy włoski nadają się do takiego masła?
IwonaKa 26.12.2012 00:30
muszę wypróbować przepis,świetny,nie wiedziałam,że tak się robi masło orzechowe
Habibi 26.12.2012 00:19
Oj, na produkcji domowego masła orzechowego poległy u mnie dwa roboty i silnik z ręcznego miksera ;)
Noruas 26.12.2012 00:16
Bardzo lubię masło orzechowe, w Holandii jest to popularny przysmak, a w robieniu domowego specjalizuje się mój brat, tylko, że on nie podaje tak ślicznie jak Ty :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak