Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowe markizy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 3/4 szklanki
mielone migdały 1/2 szklanki
kakao 3 łyżki
białka jaj 3
cukier 5 łyżek
kremówka 150 ml
gorzka czekolada 150 g
masło 1 i 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: domowe markizy

Cukier puder wymieszać z migdałami i kakao. Białka ubić na sztywną pianę następnie dodać ok. 5 łyżek cukru. Do białek dodać cukier puder, migdały i kakao. Całość delikatnie wymieszać łyżką. Piec ok. 15 minut w temp. 160 stopni. W międzyczasie można przygotować masę do przełożenia ciasteczek. Do rondelka wlać kremówkę i połamaną czekoladę. Całość podgrzewać aż do całkowitego rozpuszczenia czekolady. Dodać masło i dokładnie wymieszać. Odstawić do przestudzenia. Wystudzone ciasteczka smarować kremem i przykrywać drugim ciasteczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 21.01.2011 22:30
super
rzenia15 20.01.2011 12:33
super przepis
Krzysztof42 26.12.2010 14:40
domowe najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak