Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe lody z mango

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mango 1 szt
mleko 1//2 litra
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
cukier brązowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe lody z mango

Kroki postępowania

1
Dojrzałe mango obieramy z skórki, oddzielamy miąższ od pestki. Wrzucamy do blendera, dodajemy mleko, cukier trzcinowy i cukier waniliowy. Całość miksujemy na gładką masę. W razie potrzeby dosładzamy to już kwestia smaku i dojrzałości mango.
Krok 1 - Domowe lody z mango foto
2
Gotową masę rozlewamy do specjalnych foremek na lody. Jeśli takich nie posiadamy możemy wziąć np silikonowe omy do muffinek i drewniane patyczki do lodów.
Krok 2 - Domowe lody z mango foto
3
Foremki wkładamy do zamrażalnika na minimum 2-3 godziny. Po tym czasie są gotowe do jedzenia :)
Krok 3 - Domowe lody z mango foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pierniczkowo 25.03.2013 10:29
aż ślinka cieknie na widok takich domowych lodów:)
mufinka79 23.03.2013 19:58
Trochę za zimno na lody, ale wyglądają smacznie
Adamorek 23.03.2013 14:15
muszę kupić takie patyczki bo zapowiada się pysznie
Rafał3 23.03.2013 12:34
mniam mniam świetne
Boska_Agatka 23.03.2013 12:28
Polecam serdecznie świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak