Domowe lody smietankowe

Domowe lody smietankowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1/2 l mleka

  • cukier

    20 dag
  • 8 żółtek

  • szklanka kremowki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka ucieramy z cukrem, mleko zagotować i i wlać do żółtek i ubijać aż zgęstnieje, pozostawić do ostudzenia. Śmietanę ubijamy i mieszamy z żółtkami. I zamrażamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
EmciaPichci 23.05.2013 09:38
domowe najlepsze!
jola1508 18.01.2012 21:17
ja lubię czekoladowe, ale te napewno też są smaczne
paula99926 18.01.2012 21:09
ale mam chęć na takie!
IKrakowianka 04.10.2011 09:29
najlepsze!!
bercik1 10.07.2011 22:22
Takich nie robiłem
ElizaT 17.01.2011 00:54
pychota dla mnie
Monika193 27.08.2010 13:47
domowe - najlepsze
plocia 26.08.2010 16:20
nie ma to jak domówki, o wiele lepsze
Kate131 23.08.2010 07:45
dawno nie robilam smietankowych
RenataZ-et 22.08.2010 12:47
Pyszności! A domowe lody są najlepsze, bo sami decydujemy jaki chcemy smak, ile i jakie dodatki, no i są zdrowsze niż te kupne bo bez konserwantów i sztucznych barwników :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat