Domowe lody kokosowe.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana kremowa 30%

    1 szklanka
  • mleko kokosowe

    400 ml
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


1.Do garnka wlewamy śmietanę kremówkę oraz mleczko kokosowe ( odlewamy wodę z mleczka,wlewamy tylko białą masę ). Następnie mieszając całość podgrzewamy ,doprowadzamy do wrzenia,ale nie gotujemy.Dodajemy cukier do smaku i mieszamy.
2. Przygotowaną masę studzimy,następnie przelewamy do zamykanego pudełka,wkładamy do zamrażarki na kilka godzin,masę należy często mieszać.
3. Gdy lody będą miały odpowiednią konsystencję lody podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 17.08.2015 07:25
Dziękuję:)
gusia1000 15.08.2015 20:34
Pyszne lody.
Babeczka35 11.08.2015 10:32
Dziękuję i zapraszam:)
Jolcia_90 11.08.2015 00:17
Wyglądają tak lekko i kremowo :) Mmmm i ten mój ulubiony kokos :)
Ewa Wojtaszko 10.08.2015 22:26
co ja bym dała za takiego loda :)
Franciszek 10.08.2015 20:33
Pyszne na upały
Catti 10.08.2015 17:52
aż chce się spróbować
gosia1988 10.08.2015 17:45
muszę takie zrobić :)
Saga123 10.08.2015 17:02
pychota! :)
patryska76 10.08.2015 16:34
jedne z moich ulubionych lodów ;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat