Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DOMOWE LODY JEŻYNOWE

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jeżyny 70 dag
mleko 200 ml
śmietana 30% 250 ml
cukier 200 g
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: DOMOWE LODY JEŻYNOWE

Jeżyny dokładnie myjemy i miksujemy na papkę.dodajemy do smaku sok z cytryny.
Mleko wraz z cukrem podgrzewamy dopóki cukier się nie rozpuści.
Dodajemy śmietanę i mieszamy.
Dodajemy jeżyny i przekładamy do maszynki do robienia lodów.
Takich lodów nie kupicie w żadnym sklepie gorąco polecam.

Jeśli nie macie maszynki do robienia lodów to miskę z masą jeżynową wkładamy do zamrażalki i co godzinę wyjmujemy, miksujemy i zaś do zamrażalki tę czynność wykonujemy kilkakrotnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 14.12.2013 14:17
na pewno smaczne :)
malina 12.07.2013 11:36
takich nie jadłam
Angelika10 02.07.2013 13:59
świetne lody
Goya 31.01.2013 21:21
super
Bernadeta1 05.12.2012 12:32
Domowe lody,super
kate.500 16.11.2012 14:17
super
Katarzyna59 12.10.2012 13:54
super lody
Ewa6274879 18.09.2012 22:01
muszę kiedyś takie zrobić :)
1j1o1l1a1 02.09.2012 15:06
jezyny uzywam tylko na sok, albo kompot...przeszkadzaja mi ich twarde pestki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak