Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe lody bananowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

banan 5 sztuk
śmietana 30% 500 ml
cukier ewentualnie

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe lody bananowe

Banany obrać ze skóry i pokroić w plasterki. Włożyć do zamrażalnika na 5-6 godzin. Po odpowiednim zmrożeniu bananów wyjąć je i połączyć z ubitą na sztywno kremówką (ewentualnie dosłodzić). Przełożyć do pojemnika i włożyć do zamrażalnika, co jakiś czas przemieszać. Gdy, konsystencja wyda się odpowiednia, nakładać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak