Domowe lody bananowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • banan

    5 sztuk
  • śmietana 30%

    500 ml
  • cukier

    ewentualnie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Banany obrać ze skóry i pokroić w plasterki. Włożyć do zamrażalnika na 5-6 godzin. Po odpowiednim zmrożeniu bananów wyjąć je i połączyć z ubitą na sztywno kremówką (ewentualnie dosłodzić). Przełożyć do pojemnika i włożyć do zamrażalnika, co jakiś czas przemieszać. Gdy, konsystencja wyda się odpowiednia, nakładać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat