domowe lody bakaliowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1/2 l.
  • jajko

    3 szt.
  • cukier

    1/2 szkl.
  • cukier waniliowy

  • bakalie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym,mleko zagotować i gorącym zalać ubite jajka z cukrem,nie gotować wystudzić i dodać wszelkie bakalie w/g uznania jeśli będą to rodzynki należy je przed dodaniem sparzyć,wymieszać wylać do pojemnika i zamrozić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 07.02.2014 21:26
domowe lody najlepsze !
Ola1young 18.12.2013 16:58
musimy kiedys zrobic takie lody :)
Marko 23.05.2012 21:29
domowe i pyszne
Motorek 12.10.2011 10:28
pycha
MAR3STA 10.10.2011 23:03
pewnie pyszne były

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat