Domowe lizaki malinowe dla dzieci Marcina Budynka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok malinowy

    2 łyżki
  • cukier

    4 łyżki
  • czekolada

    4 łyżki
  • patyczki drewniane

    13 szt.
  • papier do pieczenia

    według uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marcin Budynek poleca:

Powoli podgrzać sok malinowy z cukrem, do uzyskania konsystencji delikatnego karmelu. Na arkusz papieru do gotowania wylać kółka z karmelu. Po chwili na karmel zetrzeć czekoladę i do połowy każdego kółka włożyć patyczki. Wystudzić. Po wystudzeniu lizaki są gotowe do jedzenia. Domowe lizaki najlepiej smakują, jeśli do ich przygotowania użyjemy soku malinowego z babcinej spiżarni. Oczywiście możemy też przygotować lizaki o innych smakach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (24)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wioleczka83 14.11.2014 21:46
super lizaki
gosia561 23.04.2014 15:16
bardzo pomysłowe
Ela15 04.04.2014 17:34
rewelacyjny przepis
Klausia 01.04.2014 21:06
wyglądają szałowo :D
kornelcia 13.02.2014 18:44
Fajny pomysł i super wyglądają
Anonimowy 29.01.2014 20:43
te lizaki są super!!!
Anonimowy 26.01.2014 20:20
bardzo mi się podoba ten pomysł jest super dzieciaki napewno będą zahwycone i napewno będe robic to moim dzieciom na urodziny i nie tylko też na różne ważne święta i bez okazji też napewno będzie im to smakować
natalia.doradca 07.01.2014 18:38
Rewelacyjnie wyglądają:)
Anonimowy 13.11.2013 21:25
MNIAM MNIAM
mela25 24.10.2013 08:40
super jak za dawnych czasów

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat